Ciorba de loboda cu galuste de branza feta

de RuxyRux in Ciorbe, 22 Noi 2010 | 9650 vizualizari

 

Este cea mai delicioasa ciorba de loboda pe care am servit-o vreodata! Isi merita locul in topul celor mai bune ciorbite vegetariene...( reteta Dianei, multumesc tare mult pentru aceasta reteta de vis, am mai modificat-o putin in sensul ca galustele erau cu branza de vaci)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba:
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 morcovi mici rasi
  • 5 bucati ciupercute proaspete
  • 5  legaturi loboda rosie
  • o cana iaurt
  • o cana smantana
  • o cana bors
  • patrunjel,
  • marar,
  • leustean tocat  
  • Pentru galuste:
  • 500 gr branza feta
  • 2 oua
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • sare un praf
  • ceapa verde
  • marar tocat      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu galuste de branza feta:

Ceapa cu morcovul si cu putina apa se calesc in doua linguri de ulei.

Se adauga si ciupercutele apoi doua cani de apa si se lasa sa fiarba.

Loboda se spala, se freaca cu sare, apoi se clateste si se adauga in ciorba. Cat fierbe loboda facem galustele:

Se amesteca ingredientele si se facem galustele ca pe papanasi.  Sarea, ceapa verde si mararul competeaza gustul delicios al galustelor.

Cu mana luam cate putin facem galustele si le dam drumul in oala de ciorba la care in prealabil am facut focul mai mic si am mai adaugat o cana de apa rece astfel incat sa nu fie in clocote cand punem galustele.

Galustele cand sunt gata se ridica la suprafata ciorbei rapid.

Adaugăm în ciorbă pătrunjel tocat, leuștean și mărar, o cană de borș proaspăt și una de iaurt și mai lăsăm sa fiarbă puțin.

La final, turnăm în oală o cană cu smântănă amestecată cu puțină făină (ca să nu se brânzească), și din nou mai punem mărar și leuștean tocat, potrivim gustul de sare și stingem focul.

Mmmm miroase divin!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu galuste de branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ca la mosie