Ciorba de miel cu dovlecei

de katty in Ciorbe, 17 Sep 2021 | 2374 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa cu carne de miel, multi dovlecei si iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de miel cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 dovlecei
  • 2 linguri paste risoni
  • sare
  • piper negru macinat
  • maghiran uscat
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml iaurt
  • patrunjel verde tocat fin
  • zeama de lamaie optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu dovlecei:

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a obtine o zeama limpede.

Scurgem zeama, pastrand carnea separat. Curatam ceapa,morcovul, ardeiul gras si  telina si le taiem cubulete.

Punem zeama inapoi la foc impreuna cu legumele. Cand acestea sunt fierte de jumatate adaugam dovleceii pe care i-am descojit si i-am taiat cuburi mai mari.

Scoatem carnea de pe oase. Dupa 10 minute adaugam carnea, pastele, sare, piper si maghiran.

Daca este nevoie completam cu putina apa calda si fierbem 5-7 minute. Intr-un castron batem iaurtul cu galbenusurile si turnam incet, cate putina zeama fierbinte amestecand continuu.

Turnam amestecul in oala cu ciorba amestecand continuu. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.

Servim ciorba fierbinte, optional putem sa o mai acrim cu zeama de lamaie.

TIPS-URI

1

daca o doriti mai acra puteti sa o acriti cu zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dragavei