Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 6 Dec 2021 | 3298 vizualizari

 

 Aceasta este prima mea ciorba  cu naut. Deci este o premiera. Dorisem sa prepar o ciorba de fasole verde, dar am gasit putine pastai in gradina. M-am hotarat sa completez cu boabe de naut. Am studiat retetele orientale si am imbunatatit  ciorbita cu o costita afumata. Asta sa ii dau tenta  local-ardeleneasca  :D Sotul meu cand a auzit ce are la masa, n-a fost incantat. Dupa ce a gustat, nu se mai satura sa o laude !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut fiert.
  • 500 gr costita afumata
  • 250 gr fasole verde -din gradina
  • 250 gr rosii cherry -din gradina
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper negru macinat
  • otet de mere -optional
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta marar
  • 2 fire de telina verde
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata:

  1.  Costita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut.
  2. Morcovul se curata si se taie rotund .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
  4. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucatele mai mici .
  5.  Ceapa, morcovul si costita se soteaza in ulei .
  6.  Puneti la fiert costita cu legumele pregatite in 3 l apa . 
  7. Tot acum se pune foaia de dafin si ierburile aromatice.
  8. Sarati putin, asta in functie de cat de sarata este costita .
  9. Dupa 30 min incercati daca legumele sunt fierte si adaugati boabele de naut care au fost limpezite cu apa rece .
  10.  Acum puneti si rosioarele  taiate jumatati .
  11. Piparati si gustati de sare .
  12. Daca zeama este foarte sarata de la costita afumata , mai puneti putina apa .
  13. Daca doriti ciorba mai acra puneti putin otet de mere .
  14.  La servire presarati patrunjel verde tocat .
  15.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Daca zeama este foarte sarata de la costita afumata , mai puneti putina apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu smantana