Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

de Constelatialeu in Ciorbe, 4 Oct 2021 | 2171 vizualizari

 

Chiar daca e octombrie si frigul asta s-a grabit sa vina, gradina inca are roade. Asa ca azi mi-am propus sa dau o tura prin gradina si mi-am pus in cos niste fasole fideluta, pusa mai tarziu si cu instructiuni de genul '' daca vrei sa te faci, te faci, daca nu, nu '' si uite ca a dat rod bogat. Frunze de ceapa verde, crude si numai bune de pus in ciorba, ardei rosu, rosii cherry, morcov, pastarnac, marar si gata cu vorba, hai cu reteta. :)))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g fasole fideluta
  • 4 cepe uscate ( mai micute ca atat au vrut sa creasca)
  • 1 pastranac
  • 2 morcovi
  • 20 frunze de ceapa verde
  • 2 ardei rosii
  • o mana de rosii cherry
  • sare
  • 2 l apa
  • cca 30 ml ulei
  • marar verde
  • Pentru acrit
  • bulion de zarzare ( corcoduse prin alte zone geografice)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei:

Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am scapat-o si am rupt-o in bucati mai mici. Am curatat si taiat marunt ceapa uscata, la fel si frunzele de ceapa verde. Am pus pe foc o oala, am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga apoi am adaugat legumele, mai putin fasolea si rosiile. Am calit legumele cca 15 min, apoi am adaugat cca 2 l apa si putina sare, am lasat sa fiarba cca 15 min. Dupa ce a dat in clocot 15 min am adaugat fasolea, am redus focul la mic si am lasat sa fiarba pana ce fasolea sa fiert. Am potrivit de sare, am adaugat rosiile si bulionul de zarzare , am lasat sa fiarba tot la foc mic inca 20 min. Am stins focul si am adaugat mararul tocat. Cam asta e ciorba de Octombrie cu bunataile toamnei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de post, cu legume si perisoare de ciuperci