Ciorba de perisoare cu leustean

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 18 Noi 2019 | 4996 vizualizari

 

 Ciorba de perisoare face parte din topul preferintelor noastre . Cum sa nu o prepari periodic ? Ca o veritabila gurmanda incerc combinatii cu diverse verdetur isau legume !!! Va invit acum la ciorbita de perisoare  cu leustean . Carne , ou , legume , leustean ,bulion , pasta de ardei din gradina  proprie sau din  gospodaria rudelor de la tara .Cum sa nu aiba gust bun ?

 

INGREDIENTE

  • Perisoare :
  • 500 gr carne tocat amestec vitel cu porc
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1/2 ceapa sare
  • piper
  • boia
  • sare
  • 4 linguri ulei floarea soarelu
  • 2 linguri pasta ardei -productie proprie i
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina
  • 1 ardei iute
  • 300 ml bulion rosii-productie proprie
  • 1 legatura mica leustean verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu leustean:

  1. Pentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare .
  2. Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece .
  3. Legumele se curata , se spala si se taie grosier .
  4. Ceapa , morcovii si telina se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie .
  5. Aceste legume maruntite  se soteaza usor in ulei .
  6. La  sfarsit se aduga pasta de ardei si se toarna deasupra 2 l apa infierbantata.Sarati .
  7. Lasati sa clocoteasca zeama 15 minute . Este suficient pentru ca legumele sunt maruntite .
  8. Cat timp fierbe zeama cu legume se modeleaza amestecul de carne ce s-a odihnit la rece .
  9. Pentru formarea perisoarelor se umezesc palmele cu putin ulei .
  10. Reduceti intensitatea fierberii ciorbei cand puneti perisoarele la fiert . Asta ca sa nu se  desfaca perisoarele .
  11. Dupa 10 minute de fiert domol se drege ciorba cu bulion de rosii si ardei tocat.
  12. La sfarsitul prepararii , gustati mancarea si o sarati sau piparati daca mai este nevoie .
  13. Pentrru prospetime se presara deasupra la sfarsit leustean tocat.

TIPS-URI

1

Reduceti intensitatea fierberii ciorbei cand puneti perisoarele la fiert . Asta ca sa nu se desfaca perisoarele .

2

La sfarsitul prepararii , gustati mancarea si o sarati sau piparati daca mai este nevoie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de stevie si loboda cu omleta