Ciorba de praz cu afumatura si salata verde

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Ian 2022 | 2825 vizualizari

 

De data aceasta diferenta este data de inlocuirea cepei cu praz. Pentru ca afumatura elibereaza suficien gust bun, am fiert legumele nu le-am mai sotat in ulei.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr costita afumata de casa
  • 1 salata verde mare
  • 1 buc praz mic
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 gogosar
  • 1 ardei verde iute
  • 1 pahar smantana sau iaurt grecesc -pentru servit
  • 1 lamaie-zeaam sau 2 linguri otet mere -pentru acrit
  • 3 linguri orez -optional
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz cu afumatura si salata verde:

  1. Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare .
  2. Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [ patratele , julien -cum doriti] .
  3. Ardeiul iute se taie rondele .
  4. Legumele pregatite se pun la fiert impreuna cu costita cam o jumatate de ora .
  5. Acriti cu zeama de lamaie . sau otet de mere.
  6. Salata verde se taie fasiute si se pune ultima la oparit in zeama - asta pentru a=-si pastra calitatile nutritive .
  7. Gustati ciorba si o sarati daca este nevoie .
  8. La servire se pune in farfurie smantana sau iaurt grecesc .
  9. Noi am servit ciorba de praz cu afumatura si salata verde , insotita de ceapa verd e.
  10. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru ca ciorba a avut multe legume nu am mai pus orez .

2

Cine doreste ciorba mai consistenta , poate pune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu afumatura si salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole, cu scarita afumata