Ciorba de pui a la grec

de tiby in Ciorbe, 7 Mar 2014 | 23782 vizualizari

 

O ciorba usoara si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • 2 cepe albe
  • 2 gulii
  • 50 ml ulei
  • 3-4 galbenusuri de ou
  • 400 g smantana
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Se curata legumele si se spala bine sub jet de apa.

Morcovii, ardeiul gras si pastarnacul se taie fideluta sau cubulete, ceapa se toaca marunt iar gulia se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi.

Pieptul de pui se spala bine si se taie sub forma de fasii sau cubulete.

Intr-o oala se toarna putin ulei si se pun prima data morcovii la calit pentru a obtine la final o culoare frumoasa a ciorbei. Apoi se pun pe rand ceapa, ardeiul si pastarnacul si se mai lasa putin sa se caleasca, se adauga gulia dupa care se completeaza cu apa.

Se lasa legumele sa fiarba si se indeparteaza din cand in cand spuma care se ridica la suprafata. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga pieptul de pui taiat si se lasa sa fiarba impreuna.

Intre timp se pregateste separat un amestec din galbenusele de ou si smantana. Se omogenizeaza bine acest amestec si cand legumele si carnea sunt fierte, se potriveste de sare si piper si se scoate cu polonicul din ciorba fierbinte si se toarna usor peste acest amestec pana se mai subtiaza si ajunge la temperatura apropiata cu ciorba din oala. Se trage oala de pe foc si se toarna incet in ciorba amestecul fierbinte avand grija sa amestecam continuu pentru a evita branzirea smantanii.

Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust si se poate orna cu verdeata.

Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

In locul lamaii se poate folosi otet (desi gustul e mult mai bun cu lamaie).

2

Se poate adauga in farfurie suplimentar smantana acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

kantovi 1

18.03.2014, 12:19

arata super , am sa incerc si eu cu siguranta

MOKUSKA 1

24.04.2014, 10:15

da, colesterolul meu creste numai daca ma uit la poze ...arata demential

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 11:55

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi