Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 2 Apr 2020 | 2804 vizualizari

 

 O ciorba de salata verde este bine venita in acest sezon cand accesul la cruditati este mai redus. De data aceasta am ales sa dau consistenta ciorbei cu boabe de ovaz.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde
  • 1 os afumat cu carne
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri boabe ovaz
  • 1 lingura pasta ardei Kapia cu telina -Productie proprie
  • 1 pahar de smantana
  • 1 lamaie -zeama
  • piper macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana:

  1. Se spala si se curata legumele.
  2. Morcovul si usturoiul se taie mai marunt si ceapa se taie cubulete.
  3. Sotati morcovul, usturoiul si ceapa in putin ulei, pana ceapa devine sticloasa.
  4. Adaugati 2 litri de apa si pasta de ardei.
  5. Puneti si osul afumat la fiert.
  6. Cand afumatura este aproape fiarta, se pun in oala si boabele de ovaz.
  7. Dregeti ciorba cu smantana. Piperati.
  8. La sfarsit, se pune in ciorba, salata verde taiata fasii.
  9. Gustati si sarati sau acriti cu zeama de lamaie daca mai este nevoie 

TIPS-URI

1

Boabele de ovaz au un gust bun si este o alternativa mai sanatoasa la orez. De altfel fierbe mai repede decat orezul.

2

Atentie !!! sarati doar la sfarsit. S-ar putea ca sarea de la afumatura sa fie suficienta.

3

La sfarsit, se pune in ciorba, salata verde taiata fasii.

4

Fac aceasta si pentru aspect, dar si ca salata verde sa nu-si piarda din vitamine prin fierbere excesiva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi noi, dreasa cu smantana