Ciorba taraneasca de pui

de camelia75 in Ciorbe, 28 Sep 2013 | 53029 vizualizari

 

Pentru astazi o ciorbita foarte gustoasa pe care o savuram in copilarie la bunici la tara….Bunica punea la ciorbita ce legume avea la indemana si multa verdeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 100 gr patratele Arnos/fidea
  • 1 ceapa
  • 1/2 praz
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de telina
  • 3 rosii
  • 1 radacina de pastranac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 buchetel mic de conopida/broccoli
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • 40 ml ulei.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar.

Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa, morcov, telina, pastranac,cartof,broccoli,etc ) si se lasa la fiert ~ 15 minute.

Rosiile decojite si taiate cubulete le caliti separat cu uleiul si putina sare,apoi le puneti in oala cu carnea de pui si restul legumelor.
Intr-un litru de apa clocotita fierbeti timp de 2 minute patratelele Arnos/fideaua.Stingeti focul si le mai lasati 3 minute,apoi le treceti printr-un jet de apa rece.

Dupa ce carnea si legumelele au fiert se adauga patratelele Arnos/fideaua, verdeata tocata marunt si sare dupa gust.

Se serveste calda , dupa preferinta cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gaina