Ciulama cu ciuperci pleurotus

de Bunica in Mancaruri de post, 27 Mar 2021 | 4772 vizualizari

 

Cand zici ca este primavara, te gandesti la trufandale. Eeeee, eu astazi am pregatit ciulamaaaaaa! Si ce ciulama:bunaaaaa rau!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • o bucata mica de telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci pleurotus:

Pentru inceput curata legumele si spala-le.

Pune intr-o oala de 3l.doar 2 l. de apa.

In apa punem legumele curatate si spalate.

Cand au fiert legumele le scoate si punem ciupercile la fiert.

Lasam sa fiarba circa 10 minute la foc potrivit.

Scoatem ciupercile  si le lasam sa se raceasca.

Cand s-au racit le taiem grosier.

Intr-o tigaie punem cele doua linguri de ulei la incins.

Cand uleiul s-a incins adauga faine mestecand cu repeziciune .

Cand faina s-a incorporat incepem sa punem cate un polonic din apa in care au fiert legumele.

Adauga 3-4 polonice de zeama si lasa la fiert.

Daca este prea groasa o mai subtiezi cu zeama de legume.

Pune si ciupercile peste sos si lasa la fiert .

O ciulama e bine sa fiarbe cam 20 minute.

Asezoneaza cu sare si piper si stinge focul.

La servire presara putin patrunjel verde.

Ciulamaua se serveste cu mamaliguta calda!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole făcăluită fără prăjeală