Ciulama de ciuperci

de lilik in Mancaruri de legume, 12 Apr 2011 | 20992 vizualizari

 

In ultimul timp am o fixatie cu ciupercile si as papa in fiecare zi...Asa ca astazi am pregatit o delicioasa ciulama de ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 450 gr ciuperci asortate(mixte) congelate
  • 1 ceapa verde(fara frunze)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri rase de faina
  • 150-200 ml lapte
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Curatam ceapa pentru ciulama si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei impreuna cu un catel de usturoi ras.Cand ceapa incepe sa se rumeneasca (chiar foarte putin)punem ciupercile ,le lasam putin apoi le acoperim cu apa,punem sare si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intr-o farfurie amestecam laptele cu faina fara sa aiba cocoloase si cand ciupercile sunt aproape fierte(acum fiecare dupa gust) punem peste ele amestecand repede pt a evita formarea cocoloaselor in ciulama.

Mai lasam la foc mic inca 10 minute,apoi potrivim de sare si piper,stingem focul si punem in ciulamaua de ciuperci si celalalt usturoi, pisat.

Servim aceasta ciulama de ciuperci calda, cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

puteti prepara ciulama de ciupeci adaugand si bucati de pui, piept sau pulpe dezosate. o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

lilik 1

17.04.2011, 19:51

Horia

adry88 1

07.05.2011, 13:27

seucansofia 1

06.01.2014, 13:03

Este foarte buna si daca laptele se inlocuieste cu smantana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa si ciuperci