Ciuperci brune cu sos de vin

de Panacris in Mancaruri de post, 23 Apr 2019 | 2492 vizualizari

 

O fel principal satios si tare simplu! Spor si pofta buna! ;) Poze din timpul prepararii, le-am pierdut :D, am tot intrat pe diverse statii de computer:((( si nu le mai gasesc!  Dar voi ma credeti pe cuvant de Bucataras, ca am preparat intradevar bunatatea ! ;) 

 

INGREDIENTE

  •  ciuperci champignon brune 1000 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăţi mari,
  • ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boie de ardei dulce 3 linguri,
  • amidon din porumb 3 linguri,
  • smântână vegetala 3 linguri ( în perioada de dulce se poate înlocui cu smântână grasă!),
  • apă cca. 100 ml,
  • vin alb de masa cca. 350 ml.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune cu sos de vin:

Ciupercile curăţate se taie grosier.

Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic.

Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute.

După ce s-au înmuiat ciupercile şi evaporat vinul, se asezonează de boia, amestecându-se până se înglobează, şi se mai lasă la gătit la foc mic, până ce omogenizăm amidonul cu smântâna şi apa.

Amestecul de amidon se toarnă în fir subţire peste ciuperci, amestecându-se continuu ca să nu se facă cocoloaşe, atenţie, trasă deoparte de pe foc.

Apoi se pune la gătit încă minim 3 minute, cât sosul să devină catifelat.

Spor şi poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru începători, pare un pic complicată ultima parte cu amidonul ;) După prima experienţă, va fi din ce în ce mai bine! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mena29 1

24.04.2019, 08:07

Delicioase!

mihaelar63 1

24.04.2019, 15:11

Bune ciupercutele !!! Se mai intampla sa pui degetul gresit si sa dispara pozele

dantes 1

02.05.2019, 10:44

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)