Ciuperci brune cu tofu si cus-cus

de amalia01 in Mancaruri de post, 19 Mar 2019 | 2089 vizualizari

 

Am intrat în perioada postului, odată cu cea de a doua lună de program RESET.



Și a trebuit să îmi pun imaginația la încercare pentru a creea meniuri speciale.



Primavara în farfurie-Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci brune
  • 3 lgt zeamă de lămâie
  • 1 vf de cuțit chilli
  • un praf de sare
  • 1/2 ceașcă de cus-cus
  • 1 ceașcă de apă fierbinte
  • 2 lg ulei de măsline
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 cubulete de tofu
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune cu tofu si cus-cus:

Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie.
După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei.
Între timp incalzesti grilul ( eu am folosit aparatul pentru sandviciuri calde).
Așezi ciupercile pe gril și le lași câte 5 minute pe fiecare parte.
Până când sunt gata ciupercile, torni apa fierbinte peste cus-cus, adaugi restul de zeamă de lămâie și acoperi cu o farfuriuta.

Cand cus-cus-ul este bine hidratat adaugi ceapa verde tocată mărunt, chilli și, eventual, un praf de sare.

Iei o ciuperca, pui un cubulet de tofu , adaugi cus-cus cât de mult, așezi deasupra altă ciuperca și fixezi cu o scobitoare. Servesti totul pe pat de salată verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu tofu si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci