Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Dec 2018 | 5174 vizualizari

 

Ciupercile pleurotus sunt foarte gustoase si consistente. In timpul postului, inlocuiesc cu mare succes carnea, dar pot fi si o garnitura grozava langa carne, este doar alegerea voastra cum doriti sa le serviti.

Eu le-am pregatit la cuptor cu cateva legume, putin sos de gogosari cu kapia pregatit in casa, iar la sfarsit am adaugat niste cascaval de post. Cat de bune au mai iesit!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 linguri sos de gogosari cu kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbrisor uscat
  • 100 gr cascaval de post
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post:

Spalati ciupercile, le scurgeti bine.
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel.
Rosiile cherry le taiati in sferturi.
Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa verde si morcov.
Asezati ciupercile, presarati sare, piper si putin cimbrisor.
Le stropiti cu ulei de masline.
Asezati restul de ceapa verde, morcov si rosiile cherry.
Sosul de gogosari cu kapia il amestecati cu 100-150 ml de apa.
Turnati acest amestec peste ciuperci.
Acoperiti tava, o introduceti in cuptorul incins, la 200 grade pentru 40-45 de minute.
Dupa acest timp, descoperiti tava.
Lasati sa mai scada din lichid, daca are prea mult.
In ultimele 10 minute, presarati cascaval dat pe razatoarea mare.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati 5 minute sa se racoreasca.

Presarati patrunjel verde, tocat, deasupra si le serviti.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

dantes 1

20.12.2018, 07:13

Bune!

Rocsi 1

21.12.2018, 18:17

Va multumesc mult pentru aprecieri!

Rocsi 1

21.12.2018, 18:17

Corina, la noi nu am vazut asa ceva. Am luat un cascaval pe care scrie de post, dar na...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti -post