Ciuperci umplute

de Furnicuti in Mancaruri de post, 21 Apr 2010 | 5984 vizualizari

 

O excelenta mancare de post si nu numai, rapid de facut si foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci (la noi au fost 8 ciuperci)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper, oregano, boia (optional)
  • putin ulei pt prajit
  • zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Spalam ciupercile si le scoatem piciorusele. Le stropim bine cu zeama de lamaie ca sa ramana albe si frumoase.

Tocam ambele tipuri de ceapa si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sare si cateva linguri de apa ca sa fiarba linistite. In acest timp tocam piciorusele de la ciuperci si putem toca si 1-2-3 ciuperci (depinde cat sunt de mari) ca sa avem suficienta compozitie pentru umplutura. Trebuie sa tinem cont si ca atunci cand vor fierbe, piciorusele si ciupercile tocate vor scadea destul de mult, asa ca poate parea cam mult cand putem in tigaie, dar cand sunt gata sa observam ca e tocmai bine.Dupa ce ceapa a fiert cam 10 minute, adaugam ciupercile tocate, putina apa si le lasam sa fiarba inca 10 minute.

Tocam verdeturile marunt si le adaugam peste amestecul din tigaie. Condimentam cu sare, oregano, piper si boia si stingem focul.
In tava in care vom coace ciupercile intindem folie de aluminiu si o ungem cu putin ulei. Luam cu lingura din compozitia din tigaie si umplem ciupercile nu foarte mult, pentru ca ele se micsoreaza destul cand se coc si apoi riscam sa ne cada bunatate de umplutura din ciuperci.

Dam la cuptorul incins la 180 - 200 de grade (treapta medie) cam 40 de minute.

TIPS-URI

1

daca aveti ciupercile prea mari, si obtineti prea putina umplutura, puteti toca si o ciuperca sau doua in amestecul de umplut.

2

daca vreti, puteti adauga si niste branza de burduf sau cas dulce framantat in umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

21.04.2010, 21:17

super bune eu sant inebunita dupa ciuperci grozave,5 furculite

marcela1979 1

22.04.2010, 09:08

ce bunute sunt

ana 1

07.06.2010, 12:52

Foarte gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu legume