Ciuperci umplute cu bulgur

de Rocsi in Mancaruri de post, 13 Iun 2019 | 3386 vizualizari

 

Aceste ciuperci se fac asa usor si sunt super gustoase. Pot fi mancate simple in zilele de post, cu o salata sau pot fi o garnitura perfecta langa o friptura/gratar. Pregatiti repede umplutura, le dati la cuptor si gata ciupercile umplute.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci mai mari
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 100 gr bulgur
  • 1 lingura cu varf sos de gogosari cu kapia de casa
  • sare roz de Hilamaya
  • 1 lingurita rasa amestec legume ardelenesc
  • piper
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 crengute cimbru uscat
  • cateva masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu bulgur:

Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit il dati pe razatoarea mare. Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie, adaugati ceapa si morcovul. Le sotati 1-2 minute, adaugati bulgurul spalat. Amestecati, apoi presarati sare roz de Himalaya, piper si amestecul de legume. Puneti o canita cu apa fierbinte, amestecati. Lasati sa scada la foc potrivit. Mai adaugati apa daca este nevoie, pana este bulgurul patruns bine. La final adaugati sosul de gogosari cu kapia si mai lasati circa 1 minut pe foc. Dati deoparte umplutura.

Spalati ciupercile, indepartati piciorusele, le stergeti cu niste servetele, de apa. Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le presarati cu sare si le stropiti cu ulei de masline. Cu o lingurita puneti umplutura in fiecare ciuperca, iar deasupra asezati cate o maslina. Printre ciupercile umplute puneti crengutele de cimbru. Le acoperiti cu folie, le introduceti in cuptorul incins, pentru 30-35 de minute, la 190 de grade C. Dupa acest timp, le descoperiti si le mai lasati 10 minute. Cand sunt gata, le incercati cu o furculita, le scoateti din cuptor. Le lasati putin sa se racoreasca, apoi le serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post