Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto si rosii

de Panacris in Mancaruri de legume, 30 Noi 2021 | 2924 vizualizari

 

Tare bune sunt ciupercile umplute atunci când ai musafiri neașteptați. Se pot umple rapid cu ce ai prin frigider și cămară.  Mno, am evoluat de la clasica umplutură, slăninuță și cașcaval ;)

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci champignon brune cca. 1000 g,
  • Gorgonzola cca. 200 g,
  • Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 1 lingură,
  • Proscciuto 6 felii,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Busuioc 2 fire.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto si rosii:

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.

Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură.

În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare aromatizată cu ierburi mediteraneene si se introduc în cuptor cca. 10 minute la 200 grade.

Pentru umplutură, se taie,  roșiile cubulețe și  prosciutto mărunt.

Se scot ciupercuțele din cuptor, se așază artistic, prosciutto mărunțit, roșiile cubulețe, gorgonozola bucățele și câte o frunză de busuioc.

Ciupercile umplute se pun la cuptor încă cca. 10 minute, la foc mediu.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa