Ciuperci umplute, reteta de post

de Ina in Mancaruri de post, 23 Mar 2018 | 4535 vizualizari

 

Simple sau umplute, ciupercile la gratar sunt delicioase :X 

 

INGREDIENTE

  • 30 ciuperci marisoare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute, reteta de post:

Ciupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece.

Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Stropim ciupercile cu ulei si le condimentam cu un praf de sare.

Tocam ceapa si dam morcovul pe razatoarea mare, apoi le calim 50 ml ulei incins impreuna cu coditele de ciuperci tocate . 

Cand legumele s-au inmuiat si si-au lasat sucul, oprim focul . Potrivim de sare si piper. Cu acest amestec umplem ciupercutele si dam tava la cuptor. Sunt gata cand se rumenesc usor deasupra . 

Eu am ales sa le coc 15 minute pe programul de gratar ( la 280 grade Celsius ), dar pot fi pregatite si la cuptor obisnuit, 30-40 minute la 180. 

TIPS-URI

1

Numarul de portii se refera la numarul tavilor

2

Timpul de coacere depinde si de marimea ciupercilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute, reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de post cu ciuperci