Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta

de Adinuta in Mancaruri de legume, 18 Oct 2010 | 7790 vizualizari

 

Aceasta reteta extrem de simpla si de gustoasa am descoperit-o (tot) pe foodblog, insa i-am adaugat o nota personala: putina branza albastra care ii da o usoara aroma ca de ciuperca umpluturii, un praf de branza afumata si sosul de iaurt cu menta, foarte bun si racoros, care se potriveste de minune cu gustul usor dulceag al clatitelor. Eu consider ca varianta mea imbunatatita e mai buna, he he :) Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 6-8 foi de clatita:
  • 2 oua
  • lapte
  • faina
  • Umplutura:
  • o punga de 450 grame spanac congelat
  • 250 grame ricotta
  • o lingura mascarpone
  •  bucatica de blue cheese (cam cat o nuca)
  • un pic de branza de capra afumata
  • parmezan
  • un catel de usturoi
  • sare si piper
  • ulei de masline

Sos:

  • iaurt
  • menta verde
  • lamaie (optional)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta:

Pasul 1: Din oua, lapte, ulei de masline, faina si un praf de sare am facut clatitele. Tigaia mea este destul de lata si mi-au iesit cam 6.

Pasul 2: Spanacul dezghetat, din care am indepartat cat s-a putut din apa, l-am pus la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand apa s-a evaporat, am adaugat cele trei feluri de branza, catelul de usturoi zdrobit, sare si piper. Am amestecat bine pana cand branza s-a topit usor si s-a omogenizat, apoi am oprit. Cand s-a racit putin, am intins umplutura pe fiecare foaie de clatita si le-am rulat.

Pasul 3: Am taiat clatitele cam de trei degete lungime si le-am pus in picioare intr-o tava. Am presarat pe ele parmezan si le-am dat la cuptorul incins pentru 10 minute.

Pasul 4: Intr-un blender am dat frunzele de menta impreuna cu iaurtul si foarte putina sare. Initial am vrut sa ii adaug si suc de lamaie, dar am constatat ca iaurtul este destul de acru. Mi-a placut foarte mult cum s-a combinat aroma de menta proaspata cu cea de iaurt grecesc. Pe fiecare farfurie am pus sosul obtinut, iar peste el, clatitele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu OUA si CARNATI :)))