Club sandwich cu ou

de RODIMUR in Sandvisuri, 3 Iun 2018 | 4905 vizualizari

 

Abia reveniți acasă după o absență de mai mult de o săptămână, a trebuit să încropesc ceva bun, rapid și gustos, care să ne potolească foamea. A fost ocazia, pe care o așteptam de mult, de a încerca un preparat foarte apreciat în Franța, alături de "Croque Monsieur" și "Croque Madame". Este vorba de "Club sandwich cu ou" (aceasta este denumirea originală a rețetei), un sandviș etajat, sățios și gustos, cu mai multe savori bine armonizate și capabil  să satisfacă mai multe curiozități culinare. Am preluat rețeta, cu foarte mici schimbări, de pe un cunoscut site culinar francez și la nevoie, pot furniza link-ul respectiv. Noi am fost foarte mulțumiți  de rezultat...
 
Picnicul bucătărașilor

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de pâine toast
  • 2 felii de cașcaval (șvaițer)
  • 2 felii de șuncă presată
  • 2 ochiuri
  • 2 linguri de maioneză
  • 4-6 felii de roșii
  • 2 frunze de salată
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Club sandwich cu ou:

Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm.

Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Se prăjesc, la prăjitorul de pâine, cele 6 felii de pâine toast, iar la două dintre ele se decupează un cerc în mijloc, cu o formă specială.

Se fac două ochiuri.

Se unge prima felie de pâine prăjită cu o lingură de maioneză și se pun deasupra câte trei felii de roșii și câte o frunză de salată.

Se pune a doua felie de pâine toast prăjită, (dacă a mai rămas puțină maioneză se poate unge) după care se pune felia de cașcaval și apoi cea de șuncă presată.

Peste acest ansamblu culinar se pune ochiul și se acoperă cu felia de pâine prăjită decupată, în așa fel ca prin cerc să se vadă gălbenușul. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei dulce.

Se poate servi imediat, crocant, sau, cine dorește, mai poate lăsa puțin sandvișul, ca să se înmoaie feliile de pâine prăjită.

TIPS-URI

1

Puteți folosi orice fel de șuncă (jambon) și în loc de cașcaval se poate folosi brânză topită feliată.

2

Rumeniți ușor feliile de pâine toast, nu le ardeți!

3

În loc de maioneză, se poate folosi muștar clasic, dar sandvișul este mult mai bun cu o maioneză onctuoasă și fină, în care să fie suficient muștar, care are rolul să o condimenteze plăcut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Club sandwich cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sendviş cald clasic