Coaja de portocala confiata

de Ela68 in Dulciuri, 1 Mar 2013 | 12388 vizualizari

 

De Craciun mi-am dorit sa fac un Stollen Cake si din puncul meu de vedere, aroma principala pentru acest cozonacel este coaja de portocala confiata.Cum nu prea se gaseste pe piata, mi-am zis sa incerc aceasta reteta, mai ales ca nu este nicicum costisitoare. N-am mai apucat sa fac acel cozonacel , le-am folosit in alte combinatii.

 

INGREDIENTE

  • 5 portocale
  • 200 gr apa
  • 500 gr zahar
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaja de portocala confiata:

Se spala foarte bine fructele, se curata felii subtiri, se pun intr-o cratita cu apa rece, se lasa 1 ora, dupa care se arunca apa.

Se pun intr-un vas la fiert 5 minute, se arunca apa si se repeta operatiunea inca de doua ori.

In cazul in care partea alba din interior este prea groasa, acum este momentul pentru eliminarea ei cu ajutorul unui cutit.

Obtinem astfel o farfurie plina de coaja de portocala.

Intre timp, se prepara siropul de zahar, din 200 gr apa si 500 gr zahar. Se lasa pe foc pana se topeste zaharul, adaugandu-se apoi cojile de portocala.

Lasam la fiert in jur de 30 minute, la foc minim, pana acestea devin translucide. Timpul de fierbere poate varia, in functie de grosimea cojii sau volumul vasului.

Se aseaza pe un gratar si se lasa la uscat timp de 3-4 ore, sau mai mult in functie de umiditatea din camera.

Se tavalesc apoi prin zahar sau se scufunda in ciocolata si se lasa la uscat pe o foaie de copt ( cele cu ciocolata s-au terminat repede, n-am mai avut la ce sa fac poza ...). 

Se folosesc la checuri, cozonaci, briose, la ornat torturi sau, se pot consuma ca atare. Le pastram in cutii de tabla in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ela68 1

03.03.2013, 17:25

Am rectificat, multumesc de observatie !

diana_k 1

05.03.2013, 08:58

e ceva de munca la ele dar eu zic ca merita

Alexandra Burz 1

11.09.2013, 08:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaja confiata de lamaie si portocala