Coaja rasa de lamaie, limeta si portocala cu zahar

de -Licurici- in Conserve, 7 Noi 2016 | 3587 vizualizari

 

Pentru ca se apropie sarbatorile, va arat cum pastrez coaja de lamaie si portocala, pentru ca, mai apoi, sa o folosesc la prajituri.
Mie imi place foarte mult gustul pe care il da coaja de lamaie prajiturilor, mai ales daca este combinata si cu coaja de la lime si portocala.
Prajiturile, aluaturile, cozonacii ies mult mai aromati si gustosi cu coaja de lamaie sau portocala. Mai folosesc si la spaghete cu branza dulce, fidea cu lapte etc.

 

INGREDIENTE

  • lamaie;
  • lime;
  • portocala;
  • zahar.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaja rasa de lamaie, limeta si portocala cu zahar:

  • Se spala fructele foarte bine, sa lasa la uscat, apoi se dau pe razatoarea mica, fara a rade si partea alba.
  • Intr-un borcan, se pune un strat de coaja rasa, apoi zahar, din nou coaja si tot asa pana se umple borcanul.
  • Se taseaza bine, sa nu ramana aer printre straturi.
  • Nu este nevoie sa fie umplut dintr-o data borcanul, se poate adauga coaja rasa de fiecare data cand aveti in casa lamai, portocale sau limeta, dar, neaparat, ultimul strat sa fie de zahar.
  • Trebuie amestecat din cand in cand in borcan, iar la sfarsit, se pune un nou strat de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja rasa de lamaie, limeta si portocala cu zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

08.11.2016, 08:39

bravo

RuxyRux 1

08.11.2016, 08:52

Da scumpo, din pacate asa scrie, eu cumpar cu lazile si stiu, foarte trist

Panacris 1

11.11.2016, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cu crema de capsuni