Coaste de porc dulci picante

de diaconta in Porc, 5 Feb 2012 | 17974 vizualizari

 

Pentru ca-i o zi de iarna mohorâta si foarte rece,am zis ca merg niste costite de porc,chiar daca au avut ceva grasime.Au fost delicioase alaturi de o garnitura de cus-cus si de ardeii cu varza pusi de cu toamna la pastrare în camara.A venit vremea sa fac cunostinta si cu chilly,nu l-am folosit pâna acum la mâncaruri.Au fost minunate,moi,dezlipicioase de pe os,cu un gust picant atenuat de dulceata mierii

 

INGREDIENTE

 

  • Coaste de porc(cam 1 kg)

Pentru marinata:

  • 200 ml bere
  • 100 ml ulei de masline
  • O lingura sos de soia
  • O lingurita pudra de ghimbir(as fi preferat proaspat,dar n-am gasit)
  • Boabe de piper
  • Boabe de coriandru
  • Sare,piper
  • Sucul de la o portocala
  • 0 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • O crenguta de rozmarin

Pentru sosul dulce-picant:

  • O lingura ketchup dulce
  • O lingura ulei
  • 2 linguri miere de albine
  • ½ lingurita pudra de chilly
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc dulci picante:

Coastele se condimenteaza cu sare si piper.Din celelalte ingrediente se face un amestec.Ceapa se taie marunt si usturoiul se zdrobeste putin.Coastele impreuna cu amestecul se pun intr-o punga de friptura si se lasa  la marinat peste noapte.

A doua zi am pus punga cu costitele intr-o tava si am lasat cam 40 de minute la cuptor.Dupa acest timp,costitele sunt destul de moi,asa ca le vom scoate din punga si punem peste ele sosul dulce picant,obtinut prin amestecul ingredientelor.Mai lasam la cuptor cam 30 de minute,timp suficient ca ele sa se inmoaie si sa se desprinda de pe os.Vor avea o culoare rumena superba.

Am servit cu garnitura de cus-cus si muraturi din productia proprie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc la cuptor in sos de vin, ceapa si usturoi