Cod in sos de zacusca

de mihaelar63 in Peste, 28 Mar 2021 | 3569 vizualizari

 

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume gustoase si aroma deosebita. Rapid si eficient !!! In 30 minute se obtine o masa savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr trunchi de cod alb
  • 6 linguri zacusca cu vinete si fasole verde [ am avut eu ]
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • boia ardei dulce
  • usturoi granulat
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod in sos de zacusca:

  1. Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala.
  2. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare.
  3. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de timp se lasa la marinat macar o ora.
  4. Transferati codul marinat intr-un vas ceramic.
  5. Condimentati cu boia, piper si usturoi granulat.
  6. Adaugati foaia de dafin.
  7. Turnati deasupra apa si puneti la cuptor timp de 25 minute pe 180 grade C.
  8. Daca este necesar, mai adaugati apa.
  9. La sfarsit gustati si sarati sau condimentati daca este nevoie.
  10. La servire, presarati pe deasupra verdeata pentru prospetime.
  11. Codul in sos de zacusca este gustos atat cald, cat si rece.
  12. Pofta buna !

TIPS-URI

1

Orice peste se poate prepara in aceasta modalitate.

2

Daca avesti timp lasati pestele sa se marineze macar o ora in zacusca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste marinat