Cofferula

de divainbucatarie in Prajituri, 29 Oct 2010 | 12273 vizualizari

 

Numele pe care i l-am dat vine de la combinatia cuvintelor cafea si Amarula.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone,
  • 100 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 125 g unt,
  • 3 lingurite cacao,
  • 2 lingurite cafea solubila,
  • 3 linguri Amarula,
  • 60 g ciocolata amaruie,
  • 1 pachet foi de pandispan din comert
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cofferula:

Amestecam mascarpone cu zaharul, 1 galbenus si cacao. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam al 2-lea galbenus, continuam sa mixam si punem si lichiorul Amaretto. Continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem ciocolata la topit in bain marine si adaugam cafeaua solubila, apoi untul cate o lingurita in timp ce amestecam. Cand compozitia este racita putem sa o integram in crema de mascarpone, pastrand insa cateva linguri de ciocolata pentru topping. Cand crema este gata facem straturi de crema si foi de prajitura. Trebuie sa stea la frigider minim 6 ore inainte sa o servim. Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cofferula" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Corinuta 1

30.10.2010, 18:35

placeee si cum arata si cum o cheama

Pasiune pentru bucatarie 1

30.10.2010, 19:50

super prajitura,dar eu o prefer cu foi facute in casa,aste cumparate nu imi plac deloc

divainbucatarie 1

01.11.2010, 16:04

M ultumesc tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata