Compot de prune

de Cofetarul Vesel in Bauturi, 28 Aug 2017 | 2216 vizualizari

 

Aceasta bautura este foarte buna si poate fi consumata oricand. Va recomand cu drag, aceasta reteta!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kilograme de prune
  • 4 litri apa
  • 600 grame zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Mai intai pregatim siropul. Vom amesteca zaharul cu apa pana cand se va dizolva complet. Vom pune cate 5-10 prune intr-un borcan, in functie de marimea lui. Vom pune siropul in borcane(siropul nu trebuie sa depaseasca gura borcanului). Punem borcanele intr-o oala, o umplem cu apa si punem compotul la fiert cam o ora. Dupa ce prunele isi schimba culoarea si coaja se desprinde de pe ele, putem lua compotul de pe foc. Scoatem borcanele din oala si le lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

29.08.2017, 15:50

bun, bun!

Rocsi 1

30.08.2017, 20:05

Imi place compotul de prune!

mirela0911 1

31.08.2017, 22:13

Asa fac si eu! Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune