Conopida gratinata cu sos de patrunjel

de anca_rm in Mancaruri de legume, 18 Aug 2016 | 3982 vizualizari

 

In decursul ultimei saptamani am avut musafiri vegani. Am incercat diverse retete si una dintre ele este aceasta conopida . 

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (aporx 1kg)
  • 200 ml lapte de migdale/soia/orez
  • 1 lingura amidon
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • rosii cat sa acopere vasul
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita nucsoara razuita
  • 1 lingurita ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu sos de patrunjel:

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora .

Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba.

Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida  si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.

Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.

Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara , laptele de migdale,amidonul , sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .

Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul . Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma . Am turnat peste sosul verde , iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.

Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .

Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Catalina L 1

18.08.2016, 20:50

excelenta

miki_a 1

18.08.2016, 23:38

Excelenta!

elucubratiiculinare 1

21.08.2016, 15:32

suna tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu ciuperci si cascaval