Conservarea tarhonului

de Zamfira in Conserve, 29 Iul 2019 | 9681 vizualizari

 

Sunt mai multe modalități de conservare a tarhonului, prin uscare, păstrat la congelator sau pus în oțet.
Așa cum știți, tarhonul este o plantă foarte aromată și parfumată ce îmbogățește gustul preparatelor. Un gust excelent îi dă ciorbei de fasole(boabe sau păstăi), ciorbei de cartofi sau ciorbei de pui.
După părerea mea, cea mai bună modalitate de conservare este cea cu oțet, astfel tarhonul își păstreaza aproape total aroma ușor înțepătoare.
Modalitatea de conservare este extrem de simplă și rapidă.
Marele avantaj: se păstreaza ani de zile.

 

INGREDIENTE

  • 10 legături mici de tarhon proaspăt(preferabil de primăvară)
  • 3-4 linguri de sare grunjoasă
  • oțet pentru murături, 9 grade
  • 2 borcane de 800 ml
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservarea tarhonului:

Perioada cea mai bună pentru conservare este primăvara, dar nici recoltarea de toamnă nu este greșită, singura diferență este că, frunzulițele de primăvară sunt mai finuțe, crenguțele mai subțirele.

Din 10 legături (mici) de tarhon proaspăt se pun 2 borcane de 800 ml.

Sare grunjoasă și oțet pentru murături, 9 grade.

Spălăm crenguțele de tarhon și rupem frunzulițele, lăsăm să se scurgă de apă.

Punem frunzulițele într-un vas încăpător și presărăm sare grunjoasă peste ele, aproximativ 3-4 linguri. Frecăm bine, bine frunzele de tarhon cu sarea. Lăsăm să stea așa 20 minute.

Așezăm tarhonul în borcane, nu trebuie să tasăm foarte tare frunzele, este nevoie de loc pentru scurgerea oțetului printre frunze.

În final turnăm oțet rece peste tarhon până când se umple borcanul până sus de tot.

Punem un celofan sau o folie subțire de plastic peste gura borcanului și strângem capacul cu putere. Se păstrează ani de zile la frigider chiar și după deschiderea borcanului.

În momentul folosirii se toacă mărunt, oferind un gust plăcut acrișor, înțepător și parfumat tuturor preparatelor în care îl vom folosi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservarea tarhonului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarhon in otet