Copanele in fulgi de porumb la cuptor

de Rocsi in Pui, 6 Mar 2022 | 6042 vizualizari

 

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot fi pregatite acasa cu usurinta, dar pentru a fi mai sanatoase, varianta la cuptor este grozava. Condimentate pe placul nostru, crocante, gustoase, pot si savurate simple, cu sos de iaurt, ketchup sau o salata verde.

 

INGREDIENTE

  • 12 copanele
  • 1 lingura cu varf mustar
  • 1 lingura sos barbeque
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • usturoi pudra (sau 1 catel mare de usturoi)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 2 oua
  • faina alba
  • 200 gr fulgi de porumb
  • ulei de masline pentru stropit pulpele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in fulgi de porumb la cuptor:

Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf. Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata). Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin. O transferati pe foc si cand clocoteste, dati drumul copanelelor. Le fierbeti la foc potrivit 10 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, cat sa fie caldute. Intr-un bol amestecati mustarul, sosul barbeque, sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc, usturoi pudra si lingura de ulei. Copanele caldute le puneti in acest amestec si le invartiti usor, sa se acopere peste tot. Le lasati 30 de minute la odihnit. Intr-un bol bateti ouale spuma cu putina sare si piper.

Fulgii de porumb ii maruntiti usor in mana. Pe o farfurie puneti faina alba. Treceti copanelele prin faina, le scuturati de exces. Apoi le dati prin ou batut si fulgi de porumb. Le asezati pe o tava, eu nu nu am pus hartie de copt, pentru a testa tavile, dar voi puteti pune. Procedati asa pana am terminati toate copanelele. Le stropiti cu 2 linguri de ulei de masline.

Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 35 de minute. Dupa acest timp, le intoarceti si le mai lasati inca 15 minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le savurati!

Sunt o mare, mare bunatate! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in fulgi de porumb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui crocant