Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor

de Patricia Iordache in Pui, 26 Iun 2013 | 14465 vizualizari

 

Este prima data cand incerc asemenea combinatie si nu-mi pare rau. Mi-a venit dintr-o data ideea de a "tavali" snitelul prin seminte crude de floarea soarelui si tare bun a mai fost...Gustul acela de seminte coapte, cu carnita si cascavalul topit...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui (aproximativ 500 gr.);
  • 2-3 oua (depinde de dimensiunea lor);
  • 5-6 linguri cu pesmet;
  • 100 gr, cascaval;
  • 100 gr, sunca de pui cu piper verde;
  • 3-4 linguri cu varf de seminte crude de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper;
  • cateva scobitori
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor:

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e o tragedie, ca "reparam" totul cu ajutorul unei scobitori.

Cascavalul il feliem subtire, sunca de pui la fel.

Procedam astfel: asezam fasia de carne, presaram sare si piper, adaugam in mijlocul acesteia felia de cascaval (intreaga sau taiata pe 1/2), apoi felia de sunca (intreaga sau taiata pe 1/2). Aducem lateralele feliei de carne spre mijloc, peste cascaval si sunca, apoi pliem si celelate doua laturi formand un dreptunghi. Fixam cu o scobitoate.

Batem cu putina sare cele doua oua.

Pregatim un castronel incapator cu pesmet si unul cu semintele de floarea soarelui.

Pachetelul (dreptunghiul de carne) il dam prin ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si la final prin semintele de floarea soarelui.

Asezam totul intr-o tava antiaderenta sau o tava normala tapetata cu hartie de copt si bagam totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de aproximativ 40 minute, pana capata o crusta aurie.

Sunt bune calde sau reci.

 

TIPS-URI

1

Am servit alaturi de o salata de varza proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si ciuperci