Cornulete fragede

de ione21 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 44414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 gr de osânză de porc crudă, măcinată
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 de ml de iaurt smântână
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esenţă vanilie
  • 250-300 gr făină, în funcţie de calitate

Mai avem nevoie de:

  • Umplutură după gust: gem consistent, acrişor, de prune, nucă măcinată amestecată cu bezeaua albuşurilor rămase, rahat
  • Făină pentru presărat planul de lucru
  • Zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se adaugă smântâna şi se mixează încă 2-3 minute; Se adaugă câteva linguri de făină şi se încorporează la început cu mixerul pe viteză mică, apoi se adaugă treptat toată făina şi se începe să se framânte rapid;

Cantitatea de fâină, după cum am specificat în lista ingredientelor, poate varia uşor în plus sau în minus în funcţie de mărimea gălbenuşurilor; Se frământă rapid, fară a insista prea mult (dacă se framântă în exces nu vor mai fi atât de fragede cornuleţele) până când se formează un aluat care se desprinde de pe mâini; Aluatul se înfoliază cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute;

Aluatul răcit se împarte în două şi se întind, cu ajutorul sucitorului, două foi subţiri (3-4 mm), pe planul de lucru presărat cu făină; Aluatul se împarte în pătraţele şi pe fiecare se aşează umplutura dorită.

TIPS-URI

1

*** Rezultă 60 de bucăţi de mărime medie, se pot face şi mai multe sau mai puţine, în funcţie de dimensiunea care li se dă, din aceleaşi ingrediente

2

*** În loc de osânză am folosit untură pentru că nu am avut, iar în loc de smântănă se poate folosi iaurt ca să nu fie aşa de grase

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

25.01.2014, 23:58

gogho 1

15.03.2014, 20:03

adevarate! doar o sesizare mica am: "tipsuri" nu stiu ce inseamna ca nu vorbesc engleza dar stiu limba romana. se spune "ponturi"! sau "sfaturi"! understood?

babi5 1

18.12.2014, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede