Costite aromate cu visine si ienibahar la slow cooker Crock-Pot

de amalia01 in Retete Delikat, 24 Iun 2018 | 1985 vizualizari

 


In continuarea provocarii lansate de Delikat si ale sale condimente 100% naturale, va prezint o reteta preparata la slow cooker Crock-Pot. 
  Am impletit aroma exoticului ienibahar cu putin cimbrisor si gustul dulce-acrisor al visinelor din gradina parintilor mei.
 Ienibaharul seamana cu piperul, dar este mai putin iute si mai mult aromat, adus in Europa de catre Cristofor Columb tocmai din Caraibe. Ienibaharul Delik'at provine din Mexic, iar cimbrisorul din Polonia.

 

INGREDIENTE

  • pentru costite
    • 1 kg costite de porc fragede, carnoase
    • sare grunjoasa de Himalaya
    • 2 lg ulei de floarea soarelui
    • 20 de visine bine coapte
    • 50 ml apa
    • 100 ml vin alb demisec
    • 1/2 lgt cimbrisor Delik'at
    • 8 boabe de ienibahar Delik'at
    • 2 lgt miere
    pentru sosul de visine
    • 25 de visine bine coapte
    • 50 ml apa
    • 1 lgt rasa de amidon alimentar
    • 1 lgt zahar
    pentru garnitura din orez brun
    • 1 cana orez brun
    • 3 cani de apa
    • sare
    • 1/2 lgt ierburi de gradina Delik'at
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite aromate cu visine si ienibahar la slow cooker Crock-Pot:

Pentru inceput speli bine costitele si le tai bucata cu bucata, apoi le freci bine cu sare.

Pui uleiul in wok si, cand este bine incins, arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa.

Cand costitele sunt gata, torni vinul, iar dupa o jumatate de minut, adaugi visinele si condimentele. Lasi sa se intrepatrunda 3 minute si golesti totul in vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Acoperi cu capacul, setezi optiunea "High" si lasi aparatul sa isi faca treaba timp de 2 ore.

Cand timpul a expirat, adaugi mierea, cate putina pe fiecare costita, mai pui 1 ora aparatul la lucru si incepi sa pregatesti orezul.

Il speli din 2-3 ape, adaugi apa si un strop de sare, apoi il lasi la fiert, la foc mic, cca 30 de minute. Stingi focul, adaugi ierburile, acoperi cu un capac si uiti de el. In ultimele 5 minute de preparare a costitelor prepari sosul astfel: scoti samburii de la visine, le blendezi, adaugi apa si zaharul si le pui la foc mic. Dupa ce a fiert 1 minut, adaugi amidonul, amestecand energic cu un tel si lasi sa fiarba 1 minut.

  Servesti totul imediat, alaturi de cei dragi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite aromate cu visine si ienibahar la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

07.07.2018, 20:25

Rahela Velicu 1

11.07.2018, 13:38

Panacris 1

09.11.2018, 20:21

Pffff, am salvat reteta! Recunosc ca mai tarziu! Darrrr urmeaza sa o probez, repejor, noh, zilele astea cu visine congelate! Superrr!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu sos de smantana si ierburi aromatice