Costite de porc lipicioase

de mihaelar63 in Porc, 1 Feb 2021 | 2809 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat din bucataria canadiana. Pacat ca am avut eu putina costita.
Au iesit ata de bune, asa cum trebuie, lipicioase, incat voi repeta reteta pas cu pas.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr costita de porc-de casa
  • 300 ml suc de mere
  • 300 ml apa
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe de piper
  • 5 boabe ienibahar
  • sare
  • 4 linguri pasta ardei cu telina-de casa
  • 6 linguri Khetchup
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita fulgi de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de porc lipicioase:

  1. Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime.
  2. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati .
  3. Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de mirodenii si frunzele d edafin maruntite .
  4. Fierbeti timp de o ora costita , pana devine carnea moale . Pote fi chiar foarte fiarta , aproape sa se desprinda de pe os .
  5. Se transfera costita intr-un vas ceramic .
  6. Ungeti carnea cu pasta de ardei , ketchup , otet balsamic si mai sarati usor .
  7. Presarati pe deasupra fulgi de chilli .
  8. Dati carnea la cuptor pentru rumenire .
  9. Eu am folosit 280 grade C , functia de grill superior .
  10. Am supravegheta si cam dupa 8 minute cand mi-a placut gradul de rumenire am scos costita afara .
  11. Am servit costitele lipicioase alaturi de o salata de cruditati .
  12. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Dati carnea la cuptor pentru rumenire.

2

Eu am folosit 280 grade C, functia de grill superior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de porc lipicioase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit