Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii

de simona72 in Mezel de casa, 20 Feb 2015 | 16720 vizualizari

 

Va mai las inca o reteta de mezel testata de mine, dar de data asta facuta in vin rosu si inmiresmata cu mirodenii. Pentru cei care prefera carnurile macre, fara grasime este numai buna reteta, usor uscata, dar care se pastreaza tare bine la frigider in folie de aluminiu.Se feliaza usor in felii subtiri cand este rece si o folosesc cel mai des la sandvisuri...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc de aproximativ 1 kg
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline cu infuzie de usturoi si patrunjel
  • 600-700 ml vin rosu (de tzara am folosit eu)
  • amestec mirodenii pt vin:scortisoara, nucsoara, anason stelat
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii:

Bucata de carne se spala si se zvanta. Cu un cutit cu lama mare se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o felie de carne intrega, groasa de 1 cm. Poate va ajuta pozele...incepeti sa taiati pe toata lungimea o felie, dar nu de tot, mai taiati o felie in continuarea celeilalte, dar de fiecare data nu taiati carnea de tot...

Asezonati carnea cu sare si piper proaspat macinat, o stropiti cu putin ulei de masline aromatizat si masati usor carnea cu ingredientele. Se ruleaza strans carnea si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune in vas termorezistent si se adauga vinul fiert cu mirodeniile si zaharul. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 20 minute. Se intoarce carnea de cateva ori in timp cat se coace, pentru a se aromatiza bine pe toate partile. Se lasa sa se raceasca, se taie ata, se portioneaza in felii subtiri si se serveste dupa preferinte. Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

va las un link sa vedeti cum se taie carnea...poate asa e de mai mare ajutor https://www.facebook.com/video.php?v=984433741586172

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

pity19 1

21.02.2015, 00:57

Mnnnn... Bun!!

Panacris 1

07.04.2015, 10:45

DIANA B 1

07.04.2015, 11:09

Felicitari ptr out , Cristina !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui