Cotlet de porc, la cuptor

de _Alina_ in Porc, 4 Noi 2014 | 4991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc (nu e o cantitate standard, eu spre ex. am avut 4 kg)
  • Marinada:
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt ienibahar pudra
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 1/2 lg sare grunjoasa
  • 1 lgt busuioc uscat
  • 2 lg rase zahar brun
  • 3 lg otet balsamic
  • 6 lg vin rosu (stresinica - am folosit eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc, la cuptor:

1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada.

2. Curata cotletul (sau nu:) de evenualele pielite si pune-l in vasul cu marinada. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la temperatura camerei macar o ora si jumatate, avand grija sa intorci din cand in cand cotletul.

3. Incinge cuptorul la  210 grade Celsius pe treapta grill.

4. Pune cotletul pe un gratar, intr-o tava si toarna marinada in tava impreuna cu 1/2 cana apa. 

5. Introdu tava in cuptor si lasa cotletul 10 minute pe o parte, apoi intoarce-l si pe cealalta parte inca 10 minute. 

6. Comuta pe treapta de coacere (incalzire superioara + inferioara)  si scade temperatura la 190 grade. Mai lasa cotletul in cuptor 20 minute (depinde de cat de bine facut il vrei). 

7. Scoate cotletul din cuptor si acopera-l cu o folie de aluminiu si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca inainte de a-l taia.  

Nota: daca nu detii un cuptor cu functie grill poti incinge o tigaie si sa prajesti cotletul pe toate partile (pentru a-si pastra sucurile) inainte de a-l introduce in cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu legume la cuptor