Cotlete de porc, cu pere si rozmarin

de RODIMUR in Retete Delikat, 25 Iul 2018 | 3075 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale"
Am găsit această rețetă în urmă cu vreun an, pe un site francez și am făcut-o, de curiozitate și de dragul preparatelor rafinate. Acum o reiau, pentru a participa la concurs, pentru că preparatul meu presupune utilizarea unui produs Delikat, natural 100%, care-i dă un gust aparte, deosebit.
Față de rețeta originală, am modificat puțin cantitatea, în cazul unor ingrediente, în funcție de gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de cotlet de porc fără os
  • 3 lingurițe de ulei de măsline
  • 1 linguriță de muștar (de Dijon)
  • 4 lingurițe de miere lichidă
  • 1-2 lingurițe de rozmarin Delikat, 100% natural
  • 1 praf de sare
  • 2 pere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc, cu pere si rozmarin:

Carnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță).

Cele două pere se spală, se taie în două, longitudinal, se curăță cu o linguriță de semințe și se crestează ușor (tot cu lingurița). Se pun jumătățile de pere, astfel pregătite și crestate, cu partea înterioară crestată în sus, de o parte și de cealaltă a cotletului de porc, în vasul termorezistent.

Se amestecă uleiul de măsline (două lingurițe) cu rozmarinul și cu această compoziție se unge cotletul de porc.

Jumătățile de pere se ung insistent cu miere (câte o linguriță, pentru fiecare jumătate) pentru ca să se pătrundă.

Se acoperă vasul termorezistent cu capacul și se dă la cuptorul încins în prealabil, la foc mediu, pentru 25-30 minute.

După acest interval de timp, se îndepărtează capacul, se stropește cotletul de porc cu sosul lăsat de carne și de pere, după care se mai lasă vasul în cuptor pentru încă 30 de minute.

După acest interval de timp, se scoate vasul din cuptor și după 5 minute, cotletul se porționează și se servește cu o jumătate de pară alături și stropit cu sosul lăsat de ingrediente în vasul termorezistent.

TIPS-URI

1

Carnea nu se porționează dinainte de preparare, ci atunci când este gata.

2

În loc de miere, se recomandă folosirea siropului de arțar.

3

Dacă nu aveți muștar de Dijon, folosiți un muștar obișnuit, clasic.

4

Dacă nu aveți capac la vasul termorezistent, puteți folosi folie de aluminiu, pentru ca ingredientele să se prepare înăbușit, într-o primă etapă.

5

În cea de-a doua etapă, cotletele trebuie să se prepare în cuptor, fără capac.

6

După ce preparatul este gata, trebuie lăsat 5 minute, "să se odihnească", înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc, cu pere si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

31.07.2018, 14:59

Deosebita reteta !!! Imi place

RODIMUR 1

31.07.2018, 16:03

Multumesc mult, Mihaela!

miki_a 1

06.08.2018, 09:20

Ce combinație interesantă!!! Și arată grozav de bineeeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ciuperci creasta cocosului