Covrigi cu mac

de mirela0911 in Piine, 5 Mar 2018 | 3567 vizualizari

 

M-am inspirat de la Motanel pentru acesti deliciosi covrigi care se pot servi atat simpli cat si umpluti cu ce preferati voi! 
Multumesc, Motanel! >:d<

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • ~300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
  • seminte de mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu mac:

Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune 100 ml lapte caldut, se amesteca cu zaharul si cele 2 lg faina apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa deoparte pentru 10 minute.

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul si oul. Se toarna maiaua si se amesteca dinspre mijloc inspre exterior. Se toarna si laptele caldut pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa sa isi dubleze volumul intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer rece.

Dupa ce a dospit, se imparte in 8 parti egale. Fiecare bucata se imparte la randul ei in doua si se modeleaza sub forma de snururi care se rasucesc intre ele apoi se prind la capete formand covrigul. Se precodeaza la fel cu tot aluatul.

Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai dospeasca 15 minute.

Galbenusul se freaca cu cele 2 lg de lapte apoi se ung covrigii si se presara seminte de mac deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu prosop curat pana se mai racesc putin. Se servesc ca atare sau se pot taia in doua pe orizontala, se ung cu unt si se pun felii de sunca si cascaval. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In functie de cum cere aluatul, se mai adauga lapte sau faina!

2

Se poate presara deasupra si cu seminte de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

07.03.2018, 13:34

Va multumesc pentru aprecieri!

dantes 1

10.03.2018, 09:14

Buni!

Valclaudia 1

07.06.2018, 20:07

ce buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigi de casa