Cozonac briosa

de gugugh in Dulciuri, 25 Oct 2010 | 5615 vizualizari

 

un desert bun bun...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar tos
  • 10 gr sare
  • 5 oua
  • 75 ml lapte
  • 175 gr unt taiat cuburi
  • 1 ou pentru uns
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie si portocala
  • optional - fructe confiate sau alta umplutura la alegere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac briosa:

Se poate folosi la framantare si masina de paine.

Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea adaugandu-se treptat laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil zaharul, sarea, vanilia si coaja de portocala si lamaie.se adauga untul taiat cubulete si maiaua si se framanta bine, cam 30 minute. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga treptat cate putina, dar daca se framanta bine e suficienta cele 500 gr.

Se pune la frigider pentru 6 ore, acoperind vasul cu o folie de plastic. Dupa cele 6 ore de stat la frigider se trece la masa de lucru, modelandu-se dupa preferinta. Se lasa la crescut cam 1 si 1/2 ore. Apoi se coace in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

merge f bine cu umplutura

2

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac briosa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu glazura de ciocolata