Cozonac impletit cu martipan si fructe

de katty in Dulciuri, 4 Mai 2016 | 6415 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 150 gr mix de fructe confiate(stafide si merisoare)
  • 4 linguri suc de portocale
  • 225 ml lapte
  • 3 linguri miere
  • 85 gr unt, taiat cuburi
  • 450 gr faina alba+extra ptr presarat pe suprafata de lucru
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, nucsoara_)
  • 1 ou mare+1 ptr glacurat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei ptr uns
  • 300 gr martipan
  • 1 mana fulgi de migdale
  • zahar pudra ptr presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit cu martipan si fructe:

Punem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine.
Turnam laptele si mierea intr-o oala si le punem la foc, amestecand usor pana  amestecul se infierbanta bine si mierea se topeste. Dam jos si punem untul, lasand sa se racoreasca pana la temperatura camerei.
Intre timp amestecam faina, drojdia, condimentele si 1/2 lingurita sare intr-un bol mare. Adaugam laptele racorit, oul si framantam pana devine un aluat elastic pe care il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Transferam aluatul pe suprafata de lucru si il presam pentru a scoate bulele de aer. Incorporam fructele inmuiate si framantam bine.
Intindem aluatul intr-un patrat cu dimensiunile de aproximativ 40/40 cm, apoi il taiem in 3 fasii lungi. Impartim martipanul in 3 parti egale pe care le intindem sa aiba aceeasi lungime cu fasiile de aluat.Punem martipanul pe fasiile de aluat, apoi unim marginile aluatului si il intoarcem  cu "cusaturile"in jos. Impletim cele 3 fasii de aluat cu martipan si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Aducem capetele spre interior, acoperim cu hartie de copt si lasam cozonacul sa creaca intr-un loc cald pentru 30 de minute.
Ungem cozonacul cu oul batut, presaram deasupra fulgii de migdale si il dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos. Scoatem cozonacul si il lasam sa se raceasca, apoi il presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu martipan si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu smantana