Cozonac Rosenkranz

de Rocsi in Prajituri, 21 Ian 2013 | 8449 vizualizari

 

De mult timp ma bate gandul sa fac acest coconac, dar mereu imi aparea alt desert in cale si ziceam las pe saptamana viitoare.Dar imi imgainam cum mananc din el, ca e super bun, cu nuca, crema de unt si cum zaharul ars se lipeste de degete..Mmmmmm...Cu adevarat delicios si o sa il mai fac pentru ca a iesit cum mi-am dorit...Multumesc pentru reteta Simona!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 120 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 praf de sare
  • 120 gr unt
  • 5 linguri zahar pentru unt
  • nuca macinata
  • 9 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam. Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit.

Untul il mixam cu 5 linguri de zahar pana obtinem o crema.  Laptele il incalzim putin cu cele 3 linguri de zahar, punem drojdia, o amestecam bine si lasam sa se umfle putin.

Intr-un bol punem faina cernuta, coaja rasa de portocala, zaharul cu pastai de vanilie, esenta. Ouale le batem spuma cu sarea si le punem peste faina. Turnam usor amestecul de lapte cu drojdie si incepem sa framantam. Framantam pana aluatul devine nelipicios si ingredientele sunt bine incorporate. Infainam putin masa de lucru, iar cu un sucitor intindem aluatul  pana obtinem un dreptunghi de grosimea unui centimetru cu aproximatie.

Cu ajutorul unei palete de silicon intindem crema de unt uniform peste foaie. Deasupra presaram nuca din abundenta si presam putin cu mainile sa intre nuca si in unt.

Rulam foaia, apoi taiem 6 rulouri de aceeasi dimensiune. Le asezam in vasul cu caramel si le lasam 1 ora la crescut intr-un loc caldut.

Dupa acest timp dam cratita in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade si il lasam pana este frumos rumenit deasupra, 35 de minute a durat la mine. Scoatem cozonacul cand este copt si imediat il rasturnam pe un platou pentru a nu se intari caramelul. Il lasam sa se raceasca, apoi il putem savura.

Pofta buna va doresc!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata