Crap in crusta de susan

de Bucataras Medi in Peste, 27 Ian 2012 | 3814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de crap
  • zeama de la o lamaie
  • susan
  • 2 oua
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in crusta de susan:

Eu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum veti vedea.

Spalam bucatile de peste, le lasam la scurs si apoi le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare si piper. Le lasam putin sa se odihneasca...de parca ar fi obosite...hihihi...timp in care ne ocupam de "imbracamintea" pestelui

Deci...facem un aluat de pane...intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai tari. Adaugam putina apa minerala sau chiar apa rece si amestecam bine. Pe o farfurioara punem semintele de susan.

Mai departe...dam fiecare bucata de peste prin amestecul de ou si faina si apoi tavalim prin susan. Scuturam bucatile de peste pentru a indeparta excesul de susan si punem la prajit in tigaie in ulei incins. Lasam la prajit si cand pe o parte este bine facut si frumos rumenit intoarcem si pe partea cealalta.

Scoatem bucatile de peste pe un prosop absorbant, iar apoi servim cald acompaniat de o garnitura .....eu am preferat o garnitura de cartofi natur cu sos de rosii si capere.Bun,bun,bun...va astept la masa pe toti cei care saliveaza la peste...hihihi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in crusta de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

alinutzika 1

28.01.2012, 15:42

arata delicios

jolygina 1

29.01.2012, 12:10

ooo delicios

mihaelar63 1

30.01.2012, 07:57

Peste , servesc vorba bancului ,, din toate pozitiile ''

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de naut cu macrou