Crema de zahar ars

de Lorra in Prajituri, 2 Apr 2012 | 10988 vizualizari

 

Am tot auzit de Crema de zahar ars, cum ca ar fi un desert formidabil. Nu i-am putut rezista si l-am pus in practica :)))

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar (pentru caramel)
  • 7 linguri zahar pentru crema
  • 1 litru lapte (3,5 %)
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita mai inalta (c.c.a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta crapa.
 Intre timp se prepara compozitia, se bat ouale bine cu zaharul, se adauga laptele si esenta de vanilie.

Apoi se rastoarna compozitia in cratita cu caramel.Se aseaza cratita intr-o tava in care se pune apa cat sa acopere jumatatea cratitei, si se da la cuptorul preincalzit.

Este gata in aproximativ 45 - 50 min. cand crema prinde o culoare caramizie deasupra (se rumeneste) si se incheaga.

Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se scurge usor caramelul din cratita, se desprind usor marginile cremei cu ajutorul unui cutit, se rastoarna crema intr-un platou (print-o miscare rapida de rasturnare, cu ajutorul platoului deasupra cratitei). La final se toarna caramelul peste crema si se portioneaza dupa preferinta.

Mi-a iesit putin ciufulita pe margini din cauza dezlipirii acesteia...putin in graba :)

Pofta buna !!!

Sursa de inspiratie :   Dulciuri fel de fel      pupici Miha !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare