Creveti saganaki

de Doralinda in Fructe de mare, 10 Feb 2013 | 7874 vizualizari

 

O reteta tipic greceasca la care se cere mult vin langa! ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 creveti fierti deja
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri patrunjel
  • 250 ml vin alb
  • 400 gr bulion de rosii bucatele
  • o bucatica usturoi taiat felii
  • 200 gr branza feta
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti saganaki:

Crevetii ii curatam doar de coaja, lasam capul si coada si ii clatim putin in apa rece. Intr-o cratita incalzim 2 linguri de ulei si apoi punem la calit ceapa pana se inmoaie putin, dupa care adaugam patrunjelul, vinul, rosiile, usturoiul si restul de ulei, ladand la fiert ptr cca 30 min. Cand sosul e gata, punem crevetii si mai fierbem inca 5 min, apoi punem feta bucatele mici si lasam sa se topeasca, apoi luam de pe foc.

Se serveste fierbinte insotita de multa paine ptr a intinge in sos!

TIPS-URI

1

Cu sosul obtinut, puteti sa faceti si paste cu fructe de mare, merge de minune!

2

Sare nu e nevoie sa adaugati ptr ca feta e destul de sarata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de vin si usturoi