Cum se face sucul de rosii

de reisnaor_2006 in Conserve, 10 Sep 2015 | 5190 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Ne place sucul de rosii sa il cosumam si ca atare fiind racoritor si bogat in vitamine si antioxidanti.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de rosii
  • 5 lg de zahar
  • 3 lingurite de sare mare
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

               Cum se face sucul de rosii. Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in sferturi si se curata de partea alba de la codita. Cele care nu sunt bine coapte se dau deoparte sau se alege numai partea bine coapta din roşie.Rosile se dau prin masina de tocat cu separator.

              Se pune sucul de rosii intr-o oala cu fundul gros si se fierbe la foc mic.Se fierbe pana cand spuma de la suprafata dispare.La sfarsit se adauga sarea si zaharul.Se toarna in sticle bine sterilizate.Se toarna in portii mici, avand grija sa nu se crape sticlele, apoi se inchid ermetic şi se sterilizeaza, 15-20 de minute.

              Se acopera sticlele in patura groasa si se lasa pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Sarea este bine sa se puna la sfarsit cand obtinem consistenta dorita ca sa nu ne trezim la sfarsit ca este ocna de sarat cand scade sucul la fierbere.

2

Sticlele cu suc de rosii pastreaza intr-un loc uscat şi racoros.

3

Zaharul reduce aciditatea rosilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bame pentru iarna