Desert alivanca

de mirela0911 in Prajituri, 25 Apr 2021 | 9589 vizualizari

 

Acum vreo 3 saptamani, dupa emisiunea "Chefi la cutite" a fost o nebunie cu preparatele chefilor care aveau la baza mamaliga. Tare mi-a facut cu ochiul alivanca lui Chef Scarlatescu ca nu ma-m butut abtine si in ziua urmatoare am preparat-o si eu dupa cateva cautari pe net. Asa am ajuns la aceasta reteta, preluata din bucataria Lidl. A iesit o minunatie de alivanca. 

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 100 g unt
  • 1 lgt sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina malai
  • 500 g branza cremoasa
  • 5 oua
  • 50 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Pt. servit:

  • zahar pudra pentru presarat
  • gem/dulceata/ sos de fructe
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert alivanca:

Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Branza cremoasa se mixeaza impreuna cu zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se adauga in crema de branza. Se mixeaza. Se adauga coaja de lamaie si portocale. Se incorporeaza pe rand mamaliga racita. Se adauga si faina alba si se mai mixeaza putin. La final se adauga albusurile mixate spuma impreuna cu un praf de sare. Se incorporeaza usor pana la omogenizare.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii si este frumos rumenita deasupra.

Se serveste ca atare, presarata cu zahar pudra sau alaturi de gem/dulceata preferata sau un sos de fructe preparat atunci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca branza este bine scursa (nu din aceea cremoasa), se amesteca cu cca 200 g smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert alivanca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza dulce si ananas