Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

de Rocsi in Prajituri, 11 Mai 2019 | 2896 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Cine ar refuza niste briose delicioase, cu crema si aromate? Cred ca nimeni, cel putin eu nu refuz asa bunatate! In prima faza am zis ca pregatesc niste briose simple, sa mai avem la un ceai, apoi am dorit sa aiba si crema, ca urma sa vina niste musafiri in vizita, le-am si decorat frumos si asa am obtinut aceste minunatii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 4 oua
    • 3/4 de cana zahar
    • 1 cana lapte
    • 50 ml ulei
    • 50 gr unt
    • 350 gr faina
    • coaja rasa de la 1 lime
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita rasa bicarbonat
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 500 gr mascarpone
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana de tara
    • 4 linguri zahar pudra vanilat
    • coaja rasa de la 1 lime
    • gem de capsuni
    Pentru decor:
    • capsuni
    • bete de ciocolata cu menta
    • frunze de menta
    • sclipici auriu comestibil
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime:

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand continuu pana zaharul este bine topit. Adaugati uleiul si untul topit. Incorporati laptele. Amestecati praful de copt cu bicarbonatul intr-un bolisor, stingeti cu zeama de lamaie, turnati peste compozitia de mai sus. Cerneti faina, o incorporati treptat, iar la final puneti coaja rasa de lime. Pregatiti o tava de briose, puneti hartiute. Turnati in fiecare compozitie de briose, dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Procedati astfel pana terminati toate briosele de copt. Mie mi-au iesit 18 bucati, potrivite ca marime.

Crema: Mixati mascarponele cu zaharul pudra. Adaugati frisca lichida rece, coaja de lime si mai mixati putin, dar nu sa fie gata crema. La final adaugati smantana si mai mixati pana crema devine spumoasa. Aveti grija sa nu mixati prea tare si sa devina prea groasa. Luati briosele reci, le faceti o mica scobitura in mijloc, cu o lingurita. In scobitura puneti gem de capsuni. Puneti crema intr-un pos, ornati briosele. Le pudrati cu sclipici auriu, apoi le decorati cu bucati de capsuni, bete de ciocolata si frunze de menta. Se pastreaza la rece, dar acoperite pentru a nu se usca. Sa aveti pofta!

PS: Din miezul brioselor scobite, pregatiti un desert la pahar. Puneti putin din crema de mai sus, ceva fructe sau gem si iese un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

09.06.2019, 20:34

Multumesc, Ancutsa!

RuxyRux 1

13.06.2019, 18:47

Ce bune arata, esti tare harnicuta!

Rocsi 1

13.06.2019, 20:40

Ruxy, multumesc tare mult, fata draga!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema