Desert briose cu visine, glazurate

de Caty in Dulciuri, 10 Iun 2022 | 2962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sare
  • 1 esență vanilie sau rom
  • Coaja de la o lamaie
  • 600-700g visine cărora le vom scoate sâmburii și le vom pune la scurs
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lămâie
  • 1 lingura apa fierbinte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu visine, glazurate:

Galbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot.
Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare.
Adăugăm și laptele. Mixam bine până nu mai avem zahar netopit, apoi adăugăm faina amestecată cu praful de copt
Se mixeaza albușurile bine cu un praf de sare, se toarnă peste compoziția de mai sus și se amestecă ușor, de sus în jos cu un tel.
Cu lingura se toarnă aluat in fiecare forma pentru brioșă,foarte puțin trecut de jumătate.
Se așează deasupra 4 visine si se dau la cuptor pentru 35 minute
Trebuie sa se rumenească ușor.

Între timp se face glazura, amestecând zahărul pudra cu zeama de lămâie și apa fierbinte până se omogenizeaza.
Se toarnă într- un colt de punga sau pos cu un dui subțire și se ornează briosele după preferință, cat inca sunt calde
Pofta buna!🤗

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu visine, glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (6)

Panacris 1

15.06.2022, 20:51

Faine și delicioase!

mirela0911 1

19.06.2022, 10:52

Delicioase!

Rocsi 1

20.06.2022, 19:39

Ce bunatate de briose!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briosa germana Buchty (Buchteln)