Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

de Bucataras in Dulciuri, 13 Apr 2020 | 4046 vizualizari

 

Am copt niste bunatati pufoase si dulci, numai bune pentru micul dejun: Buchteln sau Gogosi umplute cu Nutella, la cuptor. 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 35 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • 100 g zahar brun
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt topit
  • Pt umplutura:
  • nutella sau gem de fructe
  • Pt uns:
  • unt sau galbenus de ou
  • zahar pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor:

Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca. 

Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare.

Framanta pana se incorporeaza bine toate ingredientele si aluatul se desprinde usor de pe marginile vasului. Daca aluatul o cere, mai adauga putina faina. 

Acopera vasul cu un prosop curat si lasa la dospit o ora.

Imparte aluatul in doua bucati si intinde-le pe rand, cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, apoi decupeaza cercuri cu un inel de inox sau cu un pahar cu gura mai mare (ca sa incapa si umplutura in fiecare gogoasa formata si sa nu te chinui sa lipesti, fara sa se prelinga umplutura).

Tapeteaza cu unt tava/tavile in care vei pune la copt gogosile. 

Pe fiecare cerc pune cate o lingurita de Nutella (sau fem de fructe daca preferi), sigileaza marginile bine si aduna lipitura incercand sa formezi o gogoasa. Mai rotunjeste-o putin in palme si pune-o in tava cu lipitura in jos. 

Preinzalzeste cuptorul la 160 grade si lasa gogosile(buchteln) sa creasca vreo 30 minute. Unge-le cu unt sau galbenus de ou, apoi pune tavile la cuptor pentru 40 minute.

Daca nu vrei sa se rumeneasca prea tare, acopera tavile cu hartie de copt spre final. 

Cand gogosile sunt usor rumene, scoate tavile din cuptor. Dupa ce s-au racit doar putin presara zahar pudra pe deasupra. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 blaturi si 2 creme