Desert bucte cu gem

de Criss in Dulciuri, 2 Dec 2017 | 21865 vizualizari

 

Buctele cu gem sunt de fapt niste gogosi umplute cu gem si coapte in cuptor. Aluatul e asemenea celui de cozonac, ba chiar va garantez ca din acest aluat veti avea un cozonac pufos, aromat, perfect, pe care il puteti umple cu nuca, mac, nutella sau ce va place. Aluatul meu e facut la masina de paine si de fiecare data va spun ca iubesc masina aceasta de paine, pentru ca intr-adevar isi face treaba in locul meu. Singura conditie pentru a obtine aluatul perfect este sa introduceti in ordinea corecta ingredientele in cuva masinii de paine. De restul se ocupa ea. :)
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 550 g faina 000 
  • 110 g zahar 
  • 1 ou + 1 galbenus 
  • 50 g unt topit 
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura iaurt gras 10% grasime 
  • 200 ml lapte caldut 
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker 
  • coaja rasa de la o lamaie 
  • 1 plic drojdie uscata Dr.Oetker 
  • 1 borcan dulceata/gem, ce preferati 
  • 1 galbenus de ou 
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bucte cu gem:

In cuva masinii de paine se introduc ingredientele, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, iaurtul, oul + galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si in final drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, (la masina mea Moulinex, este programul 8, de 1 ora si 30 minute). In timpul framantarii, e bine sa deschideti capacul masinii si sa vedeti daca nu cumva aluatul e prea lipicios si moale. In acest caz, se mai adauga putina faina. La finalul programului, veti avea un aluat fin si matasos, dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos. 

Aluatul se imparte in 12 bile cat de cat egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, se adauga cate o lingura de gem/dulceata (de visine am pus eu), se unesc marginile si se pun buctele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa la dospit 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ous si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, timp de 45 minute.

Se pudreaza cu zahar.  Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bucte cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rahela Velicu 1

01.08.2018, 12:17

In plan!

SassuViorica 1

28.02.2019, 11:59

Felicitari pentru reteta! am incercat-o, e minunata!

Criss 1

01.03.2019, 09:36

Multumesc! Ma bucur ca v-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie - Reteta delicioasa pentru un desert crocant si bun