Desert budinca din fulgi de mei cu caise

de katty in Dulciuri, 1 Aug 2017 | 5001 vizualizari

 

Un desert sau mic dejun sanatos, pe placul tuturor

 

INGREDIENTE

  • 200 gr fulgi de mei
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 lingura zahar optional
  • 300 gr caise
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura coniac
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca din fulgi de mei cu caise:

Infierbantam intr-un vas laptele de cocos impreuna cu lingura de zahar. Stingem focul, punem fulgii de mei si acoperim cu un capac pana fulgii absorb tot laptele.
Intr-o tigaie, punem zaharul la caramelizat. Cand zaharul a capatat o culoare aramie, frumoasa, adaugam caisele taiate felii. Agitam usor tigaia, pana caisele incep sa isi lase zeama si se inmoaie usor. Adaugam si coniacul si mai lasam sa dea 2-3 clocote.
Asezam in cupe budinca si caisele in straturi succesive si servim la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din fulgi de mei cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

08.08.2017, 01:08

Cred ca este foarte gustoasa Meiul mi-a placut ca atare , as fi curioasa de gustul fulgilor

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 17:12

Buna!

Cofetarul Vesel 1

29.08.2017, 19:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere